Loopbaanbegeleiding door erkende loopbaancoachHerken je beste vaardigheden en benut ze!

Dat iedereen ergens goed in is, wordt altijd maar weer gezegd. Hoewel je weet dat dit klopt, is het nog niet zo makkelijk om te zeggen waarin jij zelf nou echt goed bent. Het is gelukkig heel simpel om hier achter te komen, waardoor je al snel veel meer succes in je carrière zal hebben.

 

De beste resultaten door te weten waar je goed in bent

Het is erg belangrijk om tot in de details te weten waar je goed in bent om meer uit het leven te kunnen halen, volgens Thomas Brons.

De verantwoordelijkheid voor je eigen carrière ligt namelijk helemaal bij jezelf. In deze moderne tijd moet je er daarom helemaal zelf voor zorgen om je eigen plek te veroveren, jezelf betrokken en productief te houden en op het juiste moment van richting te veranderen.

Om dit op een goede manier te kunnen doen is het belangrijk om veel zelfkennis te hebben en je sterke punten te gebruiken om de beste resultaten te verkrijgen. De Amerikaanse schrijver, consultant en hoogleraar Peter F. Drucker zei namelijk ooit dat je jouw tijd en energie alleen maar zo optimaal mogelijk besteedt wanneer je volledig handelt vanuit je sterkste punten.

 

Ontdek jouw sterke punten en krijg meer succes

Om tot in de details achter deze sterke punten te komen moet je volgens Brons gebruik maken van feedback analysis. Dit doe je door iedere keer dat je een beslissing neemt of een verandering van koers inzet tijdens je carrière deze momenten te noteren.

Schrijf daarna op wat voor resultaat je verwacht en binnen wat voor tijd je dit resultaat verwacht. Daarna noteer je de datum waarop je het behaalde resultaat gaat vergelijken met het verwachte resultaat. Door dit te doen zorg je ervoor dat je aandacht de hele tijd gericht is op actie en resultaat.

 

Vaardigheden in kaart brengen

Je ziet dan ook welke vaardigheden voor die resultaten zorgen en dus ook wat jouw sterke punten zijn. Daarnaast zie je ook meteen welke vaardigheden juist een negatief effect hebben op de resultaten. Op deze manier kom je er helemaal zelf achter waarin jij nou echt goed in bent. Zo kan je al heel snel meer succes behalen in jouw carrière.

 

Wil jij meer sturing geven aan je loopbaan, maar vind je dit lastig?

Neem dan contact met mij op voor een intakegesprek, dan kan ik met je doornemen op welke wijze we deze bovenstaande zaken in kaart gaan brengen. 06-55551139

Artikelen