Loopbaanbegeleiding door erkende loopbaancoachHeb jij een duidelijke focus?

 

Focus op.....

 

Heb jij een duidelijke focus in je werk, in je priveleven of in jouw onderneming? Veel van mijn klanten geven vaak aan dat ze het moeilijk vinden om een juiste focus te krijgen in wat ze nu echt willen en waar ze nu echt goed in zijn. Hierdoor verliezen ze veel energie en behalen ze niet de resultaten die ze graag willen.

 

Wil je duidelijke doelen en resultaten kunnen formuleren? Dan is het de kunst om je focus zo concreet mogelijk te maken, waardoor je daarna de juiste acties kunt organiseren. Vanuit mijn vorige functie als projectmanager ben ik gewend om in doelen en resultaten te denken en daarna pas stappen te zetten om die resultaten te gaan bereiken.

 

Deze aanpak heb ik altijd als gewoon gezien, maar ik merk steeds vaker dat veel mensen niet op die manier denken en werken, maar er wel behoefte aan hebben. Vooral in deze tijd wordt het steeds belangrijker om duidelijke keuzes te maken en prioriteiten te stellen omdat er steeds meer afleidingen zijn, zoals social media tools, hobby's, het nieuwe werken, combinatie opvoeding kinderen en werk of eigen onderneming, telkens weer nieuwe dingen waardoor we nog meer afgeleid worden.

 

Aangezien het nieuwe jaar er aan komt en mensen goede voornemens hebben, is mijn advies om een prioriteitenplan te maken waardoor je helder krijgt wat voor jou echt belangrijk is. Wilt u een praktisch advies en/of aanpak hierin, bel of mail mij dan. Ik help u graag op weg.

Artikelen