Loopbaanbegeleiding door erkende loopbaancoachEzelsbruggetje NIVEA


In november 2012 ben ik een weekend weg geweest met 3 vriendinnen. We hebben veel gelachen, gehuild, gedanst en lekker gegeten met elkaar. Op een gegeven moment vertelde een van de vriendinnen een verhaal waarbij duidelijk werd dat ze vooral haar gedachten invulde voor de ander. Een van ons viel dit op en vroeg: heb jij wel eens gehoord van NIVEA? Het gesprek viel gelijk dood, want die ander dacht waar heeft ze het nu dan over, ik ben toch mijn verhaal aan het vertellen.

Vervolgens zei de vriendin die de vraag stelde,

NIVEA betekent: Niet Invullen Voor Een Ander!

Prachtig gevonden!

We hebben het regelmatig geroepen dat weekend en dan valt het weer eens op hoe vaak je eigenlijk invult voor een ander en je eigen waarheid creert.

Ik vond dit zo mooi gevonden, dat ik dit ezelsbruggetje met jullie wilde delen, want ook bij mijn kandidaten merk ik regelmatig dat ze veel gedachten invullen voor hun leidinggevende, werkgever, collega's of familie. Hierdoor verlies je niet alleen heel veel energie, want je denkt niet alleen voor jezelf maar ook voor vele anderen. Tegelijkertijd kun je veel kansen mislopen omdat je er bij voorbaat al vanuit gaat dat zaken wel of niet mogelijk zijn, terwijl je niet weet of dat ook echt zo is.

Ik betrapte mezelf op het invullen tijdens de kerstvakantie, toen ik mijn gedachten invulde voor mijn vriendin, namelijk dat ze waarschijnlijk geen tijd hadden om ons te ontvangen tijdens nieuwjaarsdag. Vervolgens schoot me het woord NIVEA binnen en moest ik inwendig lachen. Ik heb mijn vriendin gelijk gebeld en haar de vraag gesteld. Ze vonden het hartstikke leuk dat we langs zouden komen en we hebben meteen afgesproken en een heerlijke en gezellige nieuwjaarsdag gehad bij hun thuis! Zo zie je maar dat ik dat bijna had gemist, als ik was blijven steken in mijn gedachten en geen NIVEA had gebruikt!

TIP:
Dus het enige wat je hoeft te doen is NIVEA te gebruiken als je weer eens aan het piekeren en invullen bent voor een ander en dan zul je zien dat je je gedachten stil zet en direct actie kunt nemen om te achterhalen of het wel zo is.

Artikelen