Loopbaanbegeleiding door erkende loopbaancoach5 tips om je dromen te volgen

 
1. Haal het beste uit jezelf. Als je weet waar je energie van krijgt en waar je tegelijkertijd van nature goed in bent, is je motivatie het grootst om het beste uit jezelf te halen. Als je dit kunt vertalen in jouw droom of missie, krijg je een heldere focus en kun je daar de acties in nemen die nodig zijn om je droom te realiseren.
 
 
2. Eerst geloven dan zien. Wellicht denk je, deze uitspraak moet andersom, want dat zeggen we meestal in Nederland, "Eerst zien, dan geloven". Maar het is juist andersom, als je namelijk echt gaat geloven dat jij je droom kunt gaan realiseren, ga je ook kansen zien die je eerst niet zag. Daarbij komt dat als je in jezelf blijft geloven, ondanks tegenslagen, je blijft zoeken naar oplossingen. Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen en zelfvertrouwen is erg belangrijk bij het realiseren van je dromen. Dat betekent niet dat je nooit onzeker of twijfels mag hebben, maar wel dat je vanuit je hart in jezelf blijft geloven. 
 
 
3. Werk samen met mensen die in jou en jouw droom geloven. Dit is een hele belangrijke, zoek mensen op die echt in jou geloven en die met je samen willen werken. Veel mensen zijn namelijk bang voor veranderingen en die projecteren hun angst op jou als je wat anders gaat doen. Als je je hierdoor laat beinvloeden zal je steeds minder in je eigen droom gaan geloven. Dus weet tegen wie je vertelt wat je wilt gaan doen en zoek samenwerking met de juiste mensen.
 

4. Geniet van de weg er naar toe. Dit is voor mij zelf de grootste uitdaging geweest en is het soms nog. Ik ben namelijk erg ongeduldig en resultaatgericht, dus als het soms niet snel genoeg ging, werd ik boos op mezelf en genoot ik niet van de stappen die ik al weg gemaakt had. Geef je zelf de ruimte om nieuwe dingen te ontdekken en geniet van  de weg er naar toe. 
 

5. Je hebt plezier en straalt vaak. Als je je droom aan het realiseren bent, zul je veel plezier ervaren omdat je enerzijds persoonlijk groeit en je voelt tegelijkertijd dat jouw bijdrage voldoening geeft. Genieten van alledaagse dingen en wees dankbaar voor de stappen die je al hebt gemaakt. Jouw plezier zorgt ook voor plezier bij anderen en dat krijg je ook weer terug. Oftewel als jij straalt met het werk dat je doet, gaan anderen ook stralen.
 
 
 Heel veel plezier en succes met het realiseren van jouw dromen!
 
 
  
  

 

Hoe energiek en bevlogen ben jij in je

Artikelen