Loopbaanbegeleiding door erkende loopbaancoachKen jij mensen die bevlogen zijn?

Wat is nu eigenlijk bevlogenheid? Bevlogenheid bestaat uit 3 zaken:

Toewijding: bevlogen mensen voelen zich betrokken bij hun werk, ze zijn er enthousiast over. Het kan ze iets schelen wat er gebeurt. Ze vinden het werk dat ze doen zinvol en zijn er trots op.

Vitaliteit: Wie bevlogen is, voelt zich tijdens het werk energiek, sterk en veerkrachtig. Hij/zij voelt zich zelfverzekerd, kan een stootje hebben en laat zich niet zomaar ontmoedigen.

Betrokkenheid(flow): tenslotte gaan bevlogen mensen helemaal op in hun werk. Ze kunnen zich er goed op concentreren, vinden het uitdagend en leuk wat ze doen en vergeten vaak de tijd als ze aan het werk zijn.

Ken jij bevlogen mensen in jouw omgeving?

Ik zelf ken verschillende mensen die echt bevlogen zijn in hun werk. Je merkt dat ze enthousiast zijn over hun werk en dat het werk meer betekent dan alleen het werk zelf. Ze denken ook niet in het aantal uren dat ze werken, maar in resultaten die ze behaald hebben en dan vaak niet zo zeer voor zichzelf, maar wat ze betekenen voor anderen! Je voelt de passie en energie als ze over hun werk praten. Ze zitten vaak vol ideeen en oplossingen en gaan gestaag door voor de dingen waar ze in geloven, ook al krijgen ze tegenwerking vanuit hun omgeving. Doordat ze positief zijn en in kansen denken krijgen ze veel voor elkaar. Ze beinvloeden mensen daarmee op een positieve manier.

TIP:

Ben je zelf niet zo bevlogen en wil je dat meer zijn? Ga dan veel om met bevlogen mensen, je zult zien dat je op een positieve manier beinvloed wordt. De volgende keer zal ik een stukje schrijven waardoor die beïnvloeding tot stand komt.

Artikelen