Loopbaanbegeleiding door erkende loopbaancoachLoopbaancoaching: Vergroot je zelfvertrouwen!


Coaching voor mensen die meer zelfvertrouwen willen!

  • Voel jij je regelmatig onzeker?
  • Ben jij bang om fouten te maken?
  • Reageer je erg emotioneel als je kritiek krijgt?
  • Voel je je regelmatig onrustig terwijl er geen echte aanleiding is?
  • Ben je vroeger gepest en blijft dat je nog steeds achtervolgen?
  • Voel jij je regelmatig down of depressief?


Je bent niet de enige!
Uit onderzoek van het CBS uit 2012 blijkt dat bijna 1 miljoen nederlanders zich regelmatig somber of depressief voelt. Als je er goed over nadenkt is dat een gigantisch getal!

De meest gemaakte denkfouten die onzekere of ongelukkige mensen maken is:

  • Dat ze denken dat er een lang psychologisch traject nodig is
  • Dat er veel gegraven moet worden in hun verleden
  • Dat ze denken dat het voor hun niet haalbaar is om zich gelukkig en zelfverzekerd te voelen


Maar dat is helemaal niet zo!
Stel je eens voor dat je veel meer rust krijgt in je hoofd en lichaam, waardoor je kunt leven en werken zoals jij graag wilt. Hoe zou het voor je zijn als je veel meer durft? Hoe zou het voor je zijn als je je zelfverzekerd voelt? Hoe zou het voor je zijn als je je echt gelukkig kunt voelen?

Ervaring van een klant:

Lia van Dijck: Eenzaamheid was een rode draad in mijn leven.

Jacqueline ging in eerste instantie kort in op het gevoel van mijn eenzaamheid. Vervolgens vroeg ze welke herinnering hoorde bij dat gevoel. Dat was voor mij een plaatje uit mijn jeugd. Hierna ging ze aan de slag met de oogbewegingen, wat inhield dat ik haar vingers met mijn ogen moest volgen en ik moest blijven denken aan dat plaatje. Dit duurde niet zo heel lang en bij mij ontstond er een heftige huilbui de eerste keer. ( je bekijkt het nog met je kinderogen cq gevoel).

Daarna hebben we nog 3 keer met hetzelfde plaatje gewerkt en het werd steeds minder heftig. Tot je zelf kunt realiseren dat het helemaal niet zo erg is/was en met je verstand van nu (heden) kunt beredeneren waardoor je er fijn op terug kunt kijken. Het geeft een goed gevoel, super, je bent blij en het werkt verder met je door, raar maar waar...

Het heeft heel diep doorgewerkt, ik zou bijna zeggen, een ander mens en me sterk gemaakt. Zo geweldig dat ik dit iedereen, met wat voor thema dan ook, het zou willen aanraden om jezelf meer vertrouwen en rust te geven in je eigen leven. Verbeter de wereld, begin bij jezelf! groetjes Lia.

Ervaring van een andere klant:

Marcel: van onzichtbaar naar zichtbaar!

Het is nog mogelijk om terug te halen waarom ik bij Jacqueline ben geweest alleen ik moet er wel moeite voor doen. En dat is nu precies de kracht van IEMT. Mijn systeem is zo veranderd, de zaken die speelden zijn niet meer van toepassing of niet meer in die mate.

Ik heb sterk het vermoeden dat zaken zo goed in het zenuwstelsel zijn aangepast dat de verwrongen beelden die ik had en de negatieve gevoelens die hierbij een rol speelden compleet gereset zijn en geen rol van betekenis meer hebben.

En waar merk ik dat vooral aan? Ik merk dat mijn weg naar keuzes maken korter is geworden, dat ik onzekerheid en angst amper ervaar en dat ik uit zekerheid mijn weg aan het vormen ben. Ik heb minder last van de dingen die een ander doet, minder snel gekwetst, minder het gevoel van aangevallen zijn en me moeten verdedigen. Ik kan mijn emoties beter reguleren en makkelijker tot tien tellen.

En als er iets gebeurt wat me raakt dan lukt het me steeds beter om het te managen en er iets positiefs van te maken. Of als leermoment oppakken zodat ik een volgende keer er anders mee om ga. Wat opvallend is dat ik in mijn werk als stoelmasseur een fijngevoelige verbetering ervaar die heel genuanceerd is waardoor ik het moment van ontspanning in een deel van iemands lijf zelf registreer onder mijn handen.

Lieke Smolders: Bizar en opluchting!

Een enorm rustige veilige sfeer heeft er voor gezorgd dat ik mezelf open durfde te stellen. Jouw enthousiasme betreft de IEMT therapie en je duidelijke uitleg, heeft mij het vertrouwen gegeven dat het goed zou komen.

Als ik in twee woorden de therapie zou moeten beschrijven: Bizar en Opluchting.

Bizar: heel raar om te ervaren hoe "emotionele ervaringen vanuit het verleden" als een filmpje voorbij komen, die ik kan koppelen aan mijn emoties van nu. Door die koppeling kan ik nu veel gemakkelijker relativeren. Mooi hoe dat het brein eigenlijk werkt en dat je erop deze manier stiekem toch een beetje eigen baas kan zijn over het (her)programmeren van emoties.

Opluchting: doordat ik nu alles gemakkelijker kan relativeren voelt het echt als een opluchting. Het heeft er echt voor gezorgd dat ik nu naar een persoon kan groeien wie ik wil zijn! En... zonder jou was dat nooit gelukt.

Super bedankt daarvoor! Lieke Smolders

 

Voor wie is deze coaching?
Deze coaching is bedoeld voor mensen die meer zelfvertrouwen willen waardoor ze het beste uit zichzelf en hun leven kunnen halen en weer gelukkig worden.
Het bijzondere en een groot voordeel van deze coachingstechniek is dat er niet of weinig over het probleem hoeft te worden gesproken om toch een positieve verandering te krijgen.

Interesse in deze coaching?
Ben je geinteresseerd in deze coaching en wil je eerst persoonlijk met mij kennismaken? Neem dan contact op met mij op 06-55551139 of mail naar info@you-know.nl


Mijn naam is Jacqueline Scherpenzeel
In de afgelopen jaren heb ik als loopbaancoach meer dan 500 hoogopgeleide mensen gecoacht, waarbij talentontdekking en het optimaal functioneren in je huidige of nieuwe baan het belangrijkste doel was. Aan de hand van een praktisch en resultaatgerichte coaching, hebben al deze mensen een flinke stap in hun loopbaan gezet. Een aantal van hen zijn een eigen onderneming begonnen, anderen hebben hun ideale baan binnen of buiten hun organisatie gevonden. Doordat ze zelf de regie in handen hebben genomen, ervaren ze nu meer plezier, voldoening en succes in hun werk.